Pfaffs voorlopig niet meer op Vlaamse tv

BRUSSEL - De populaire tv-serie rond de Belgische oud-doelman Jean-Marie Pfaff komt in eigen land voorlopig niet meer op het scherm. De Vlaamse commerciële omroep VTM schrapt de geplande uitzendingen dit najaar, zo bleek donderdag.

De kijkcijfers in Vlaanderen waren het afgelopen halfjaar sterk gedaald. Eind vorig jaar keken nog een miljoen Vlamingen naar elke aflevering, dit voorjaar was dat gedaald tot een half miljoen.

Animo

In Nederland wordt de realitysoap van De Pfaffs door RTL7 uitgezonden en daar is veel animo voor. In 2006 keken gemiddeld 467.000 mensen en sinds februari 2007 (op RTL4) gemiddeld 659.000. In Nederland stijgen de kijkcijfers dus juist.

VTM maakt momenteel nog opnames ten huize van Pfaff, maar onderbreekt die binnenkort om eventueel in november verder te gaan.

Fietsmarathon

Pfaff zelf maalt niet om het uitstel, zo lang dat maar niet te lang duurt. "Dochter Lyndsay bevalt sowieso in september en ik vertrek 27 augustus voor een fietsmarathon München-Brasschaat. Als de kijker daar vroeg of laat van kan meegenieten, zoveel te beter", zei Pfaff donderdag in de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws.

Tip de redactie