Details scheiding Britney mogelijk openbaar

AMSTERDAM - Het zit Britney Spears niet mee. Is ze met haar ex-man Kevin Federline al verwikkeld in een bittere strijd om de voogdij over hun twee zoontjes, nu worden mogelijk ook de rechtsdocumenten rondom het geschil vrijgegeven aan de pers. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

Vooralsnog zijn geen details over de scheiding naar buiten gebracht.

Advocaten van het Amerikaanse blad People en het televisiestation KNBC hebben toestemming op 14 september aan de rechter uit te leggen wat de noodzaak is van het openbaar maken van de papieren.

Onduidelijk is welke argumenten zij daarvoor aandragen. De advocaten van zowel Spears als Federline zijn tegen het plan.

Voogdij

Spears (25) en Federline (29) bakkeleien om de voogdij over hun zoontjes, Sean Preston en Jayden James, die volgende maand 2 en 1 jaar oud worden.

Bij de officiële scheiding tussen de popzangeres en haar voormalige achtergronddanser, die twee jaar getrouwd waren, werd nog overeengekomen de voogdij te delen.

Gedrag

Het labiele gedrag van Spears zou voor haar ex reden zijn om dat besluit alsnog aan te vechten.

Zo zou de zangeres de laatste tijd zonder reden haar personeel ontslaan, beschuldigde ze onlangs haar moeder van seks met haar ex en poseerde ze zonder enige schroom in een doorschijnend slipje voor een groep fotografen.

Gevaar

De advocaat van Federline, Mark V. Kaplan, zegt dat hij zijn zoontjes 'wil isoleren van gevaar'. Hij ontkent dat de aspirant-rapper uit is op geld. Wel moge duidelijk zijn dat Federline de strijd met volle kracht aangaat.

Maar liefst drie mensen zijn door hem gesommeerd te getuigen in de voogdijzaak tussen hem en Spears. De getuigenissen, van onder meer een bodyguard en een persoonlijke assistente, wil hij gebruiken om aan te tonen dat Spears geen goede moeder is.

Tip de redactie