Courtney Love haat liegende actrices

AMSTERDAM - Courtney Love heeft een hekel aan actrices die liegen over hun dieet. "Ik haat het om tijdschriften te lezen waarin actrices zeggen: 'broccoli en vis, broccoli en vis'", zegt de zangeres in het septembernummer van Harper's Bazaar.

"Jullie leugenaars, leugenaars met boulimia."

De 43-jarige weduwe van Kurt Cobain poseert voor het maandblad in niet meer dan een hoed, juwelen en schoenen. De slanke Love is in nog geen jaar tijd twintig kilo afgevallen.

Maagband

Al maanden doen geruchten de ronde over een maagband en crashdiëten waardoor de rockchick gewicht zou hebben verloren.

Volgens de voormalige zangeres van de band Hole is ze weer dun geworden door te vasten en darmspoelingen te ondergaan. "Sommige mensen denken dat het gaat om afvallen, maar het gaat erom je lichaam te ontgiften", legt ze uit.

Vis

Haar streefgewicht behoudt ze door twee maaltijden per dag te vervangen door maaltijdshakes en veel vis en macrobiotisch voedsel te eten.

De narcotica lijkt de ex-junkie, die twee jaar geleden voor het laatst in een afkickkliniek verbleef, inmiddels voorgoed achter zich te hebben gelaten. "Jarenlang slikte ik pillen", vertelt ze. "Het voelde als een smerig geheim."

Tip de redactie