AMSTERDAM - De persoonlijke assistente van Britney Spears moet voor de rechter verschijnen. Kevin Federline, de ex-man van de zangeres, heeft assistente Alli Sims laten dagvaarden. Dat meldde zijn advocaat zondag. Het precieze doel van de dagvaarding wilde de advocaat niet toelichten.

NUVIDEO##http://www1.nu.tv/home/video/show/4239 Waarschijnlijk is de 29-jarige Federline van plan Sims, een nichtje van Spears, te laten getuigen in de voogdijzaak tussen hem en zijn ex-vrouw. Morgen vindt een hoorzitting plaats. Al geruime tijd doen geruchten de ronde dat de rapper de rechter wil vragen om de volledige voogdij over zijn zoontjes Sean Preston (22 maanden) en Jayden James (11 maanden).

De afgelopen weken stonden de Amerikaanse roddelbladen vol met verhalen over de belabberde moeder die de 25-jarige Spears zou zijn. Zij zou zich slechts bezighouden met feesten en nauwelijks omkijken naar haar kinderen.

Spears en Federline tekenden op 30 juli de scheidingspapieren. Spears vroeg de scheiding in november aan. Ze was toen twee jaar met Federline getrouwd. Sindsdien deelt het voormalige koppel de voogdij over Sean Preston en Jayden James.