AMSTERDAM - Amy Winehouse denkt dat ze maandag weer in staat is om op te treden. "Het gaat goed met me", vertelt ze aan de Britse krant News of the World. "Ik ga maandag weer aan het werk." De 23-jarige zangeres staat maandag in het voorprogramma van de Rolling Stones in Duitsland.

NUVIDEO##http://www1.nu.tv/home/video/show/4195 Winehouse verblijft in een vijfsterrenhotel in het Britse plaatsje Hook sinds ze woensdag kort werd opgenomen wegens 'uitputtingsverschijnselen'.

"Het was een van de angstigste momenten van mijn leven", vertelt de soulzangeres. "Ik kan niet uitleggen wat er gebeurd is.

Ik weet het zelf eigenlijk ook niet." De donkerharige zangeres vertelt dat ze 'helemaal de weg kwijt was'. "Er moet iets gebeuren, want zo wil ik me nooit meer voelen."

Heroïne

De Britse, die hits scoorde als 'Rehab' en 'You know I'm no good', zou drie dagen lang heroïne hebben gerookt, ecstasypillen hebben geslikt en cocaïne hebben gebruikt.

Haar echtgenoot Blake Fielder-Civil en een vriendin brachten haar naar de eerste hulp toen ze stuiptrekkingen kreeg en begon te schuimbekken.

Rust

In het hotel staan haar man, haar ouders en haar schoonouders Winehouse bij. Of dat bevorderlijk is voor de rust die ze van artsen moet nemen, valt te betwijfelen.

Zo zou Mitch, de vader van Amy, haar schoonvader naar de keel zijn gevlogen.

Blaam

De ruzie tussen de vaders zou zijn begonnen toen de ouders van Blake bleven zeggen dat hem geen blaam trof, terwijl de ouders van Amy vinden dat Blake hun dochter tot de rand van de afgrond heeft gedreven.

"De vader van Blake zei gemene dingen over Amy en toen sprong Mitch uit zijn vel", vertelt een getuige in de krant. "Hij greep hem bij zijn keel en wilde niet meer loslaten. Het was een chaos."

Problemen

Mitch en Janis weten al jaren dat hun dochter problemen heeft. "Ze hebben het nooit geaccepteerd, maar ze hoopten dat ze er overheen zou groeien", vertelt een bron.

"Wat afgelopen week gebeurd is, is voor hen de druppel geweest. Ze willen dat Amy en Blake samen afkicken."