AMSTERDAM - Sinds Amy Winehouse woensdag kort werd opgenomen in een Londens ziekenhuis, gaat het nog niet veel beter met de zangeres. Ze zou niet kunnen eten, voortdurend braakneigingen hebben en er heel slecht uitzien.

Volgens de Britse krant The Sun is de maag van de 23-jarige soulzangeres leeggepompt.

Winehouse zou drie dagen lang heroïne hebben gerookt, ecstasypillen hebben geslikt en cocaïne hebben gebruikt. Haar echtegenoot Blake Fielder-Civil en een vriendin brachten haar naar de eerste hulp toen ze stuiptrekkingen kreeg en begon te schuimbekken.

Hotel

Momenteel verblijft Winehouse in een duur hotel in het plaatsje Hook. Een vriend van de familie onthult aan The Sun dat Amy ervan overtuigd is dat ze jong zal sterven. Ze zou tegen haar moeder hebben gezegd dat ze al een paar keer heeft geprobeerd een einde aan haar leven te maken.

Van een opname in een afkickkliniek of enige andere hulp zou Winehouse niets willen weten, hoewel ze in het hotel zou zijn bezocht door een dokter en een psychiater.

Wanhoop

Haar familie is de wanhoop inmiddels nabij. Haar vader zou het liefst zien dat zijn dochter de rest van het jaar niet meer optreedt om aan haar drank- en drugsprobleem te werken.

Vooralsnog zijn alle optredens die Amy deze week zou geven in Noorwegen en Denemarken afgezegd. Eerder verscheen de Britse, bekend van de hit 'Rehab', ook al niet op Pinkpop en het North Sea Jazz Festival. Ook toen sprak haar woordvoerder van 'oververmoeidheid'.