AMSTERDAM - 50 Cent stopt met rappen als zijn nieuwe album 'Curtis' op de dag van de release minder goed wordt verkocht dan 'Graduation', de nieuwe plaat van Kanye West. Beide albums komen 11 september uit.

"Laten we erom wedden", zegt 50 Cent op de hiphopsite SOHH.com. "Als Kanye West op de elfde meer albums verkoopt dan 50 Cent, dan schrijf ik niet langer muziek."

De 31-jarige rapper, die eigenlijk Curtis James Jackson heet, kondigt aan in dat geval nog wel muziek te zullen schrijven voor andere artiesten, maar zijn solocarrière zal hij beëindigen.

Uithaal

Het is niet voor het eerst dan 50 Cent publiekelijk uithaalt naar West. In 2005 suggereerde hij dat West zijn succes alleen te danken heeft aan dat van hem.

Desondanks doken de twee onlangs samen de studio in. Het resultaat van die samenwerking is niet op hun albums te horen.

Bestverkochte

Het laatste album van 50 Cent, 'The massacre' was in 2005 het bestverkochte album in de Verenigde Staten. In de eerste week na de release werden er ruim een miljoen exemplaren van verkocht.

In datzelfde jaar gingen er van de plaat van West, 'Late registration', in de eerste week 860 duizend exemplaren over de toonbank.