AMSTERDAM - De hele familie van Hans Kazàn vertrekt volgende maand naar de jungle voor het SBS-programma Groeten uit de Rimboe. Drie weken lang delen de Kazàns hun leven met een inheemse stam, zonder enig contact met de buitenwereld.

Waar de stam leeft, krijgt de familie van tevoren niet te horen. "Als we niet worden opgegeten, komen we terug", grapt Hans zaterdag in De Telegraaf.

De 54-jarige goochelaar moest eerder dit jaar toezien hoe de deuren van zijn Magic Palace in het Spaanse Torremolinos werden gesloten. De illusionistentempel liep niet goed en Kazàn raakte in de financiële problemen.

Kwijt

"Alles wat ik heb verdiend in mijn leven ben ik kwijt", zegt hij. "Ik moet opnieuw beginnen. Vanaf nul."

Door de financiële tegenslag kon een speciaal geplande reis ter ere van het dertigjarig huwelijksjubileum met zijn vrouw Wendy niet worden gemaakt. En dus komt het verzoek van SBS om naar de rimboe af te reizen 'als een geschenk uit de hemel', zegt hij.

Tarzan

Kazàn, die drie zoons en een dochter heeft, hoopt straks een oerwoud aan te treffen zoals hij dat kent uit Tarzan-films. "Met een waterval. Met bossen. Zee. En een blauwe lagune. En Wendy in een rieten rokje."

Een half jaar na Groeten uit de Rimboe zal de inheemse stam een bezoek brengen aan de familie Kazàn in Andalusië voor het programma Groeten Terug. Het is nog niet duidelijk wanneer de serie met de familie Kazàn precies wordt uitgezonden.