AMSTERDAM - Dries Roelvink moet nog ruim achtduizend kaarten verkopen voor zijn concert in Ahoy. Er zijn sinds de voorverkoop eind juni van start ging 1700 kaarten verkocht voor zijn show in het Rotterdamse sportpaleis, waar tienduizend man in kunnen.

Roelvink maakt zich echter nog geen zorgen over de schamele kaartverkoop voor de show op 28 januari, zegt hij donderdag in het radioprogramma van Giel Beelen. "We hebben er ook nog niks aan gedaan", vertelt hij. "We hebben pas één advertentie geplaatst. Vanaf 1 september gaan we ons op Ahoy richten."

Spectaculaire show

De 48-jarige zanger, die negen albums en 34 singles maar geen grote hit op zijn naam heeft staan, belooft een spectaculaire show. Een indrukwekkend decor, videoschermen en een lichtshow zullen het concert opluisteren. "Een beetje zoals de Toppers in de ArenA." Er zullen ook gastartiesten van de partij zijn, maar wie dat zijn, weet de gebruinde Amsterdammer nog niet.

Gerust hart

De artiest kan zich in ieder geval met een gerust hart op zijn Rotterdamse show voorbereiden. Donderdag werd het beslag dat er op zijn huis was gelegd opgeheven, nadat de rechter concludeerde dat de identiteit van het evenementenbureau dat het beslag legde onduidelijk was. Ook gaf de vrouw van Dries, Luciënne, hem onlangs nog een tweede kans nadat ze hem eerder de deur had gewezen.