AMSTERDAM - De rol van Notorious B.I.G. in een film over zijn leven zal worden weggegeven door middel van een open casting. Iedereen die overeenkomsten ziet tussen zichzelf en de vermoorde rapper kan een filmpje sturen naar biggiecasting.com. Dat hebben de producenten van de film, de voormalige managers van 'Biggie', bekendgemaakt.

Volgens producent Wayne Barrow is het heel moeilijk iemand te vinden die op de rapper, die werd geboren als Christopher Wallace, lijkt. "Zijn uiterlijk, zijn gestalte, waar hij voor stond, zijn gevoeligheid. Dat zijn elementen die moeilijk te vinden zijn, waar je ook zoekt."

Whitaker

Vooral in Hollywood zijn de kwaliteiten van Notorious B.I.G volgens Barrow onvindbaar. "Behalve Forrest Whitaker konden we niemand bedenken die ook maar in de buurt komt."

Whitaker, die begin dit jaar een Oscar won voor zijn rol in 'The last king of Scotland', is met zijn 46 jaar echter bijna twee keer zo oud als Biggie was toen hij overleed. De rapper werd in 1997 op 24-jarige leeftijd in Los Angeles doodgeschoten.

Het is nog onbekend wanneer de opnamen van de, nog titelloze, film van start gaan.