AMSTERDAM - De ouders van Lindsay Lohan zijn schuldig aan het losbandige gedrag van hun beroemde dochter. Dat vindt Tony Almeida, de voormalige bodyguard van de 21-jarige actrice.

"Lindsay's ouders hebben nooit voor structuur gezorgd toen hun dochter opgroeide", zo zegt hij in een interview met het Amerikaanse tijdschrift In Touch. Volgens Almeida zagen Lindsay's ouders hun dochter vooral als een "melkkoe".

Almeida, die van 2002 tot 2005 voor Lohan werkte, zegt dat de actrice haar verslavingen niet van een vreemde heeft. "Haar vader gebruikte drugs en haar moeder dronk veel. Ze moest daar al op jonge leeftijd mee zien om te gaan."

Losse handjes

Ook onthult Almeida dat vader Michael losse handjes had. "Toen Lindsay 16 was kreeg ze ruzie met haar vader in de auto. Hij trapte de remmen in, sleurde haar uit de auto en schreeuwde dat ze een slet was. Ik ben toen tussenbeide gesprongen."

Volgens Almeida is moeder Dina geen haar beter. "Dina laat Lindsay doen wat ze wil. Op Lindsay's 16e verjaardag mocht ze alles drinken wat ze wilde. Ik zag met mijn eigen ogen hoe Lindsay bier en gemixte drankjes dronk. Dina vond het allemaal goed."

Jongens

Ook toen Lindsay op jonge leeftijd met jongens thuiskwam had haar moeder daar geen probleem mee. "Toen Lindsay 15 jaar oud was vond haar moeder het goed dat ze een hotelkamer deelde met haar toen 14 jaar oude vriendje Aaron Carter. Dat lijkt me niet normaal."

Goudmijn

Verder zou Dina, tevens Lindsay's manager, haar dochter als een goudmijn beschouwen. "Dina eiste tien procent van haar dochters inkomen op. Lindsay werd geacht veel te werken, zodat haar ouders hun rekeningen konden betalen. Lindsay was soms oververmoeid, soms smeekte ze haar moeder om wat vrije tijd."

Zelfmoord

De voormalige bodyguard claimt dat Lindsay vaak op een wanhopige manier heeft geprobeerd om aandacht te vragen. "Ze heeft jarenlang in zichzelf gesneden. Ook heeft ze al meerdere keren met zelfmoord gedreigd."

Het is niet de eerste keer dat een bodyguard van Lohan uit de school klapt over de veelbesproken actrice. Twee maanden geleden deed Lee Weaver, een andere ex-bodyguard van de actrice, al een boekje open.

De woordvoerder van Lindsay Lohan wil niet reageren op het nieuws. De actrice werd deze week voor de derde keer in slechts enkele maanden tijd opgenomen in een kliniek.