AMSTERDAM - De politie van Los Angeles onderzoekt een mogelijk geval van aanranding op de Playboy Mansion van Hugh Hefner. Verdere details wil de politie niet prijsgeven.

Rob Hilburger, de pr-directeur van Playboy Enterprises, vertelt dat de autoriteiten nog geen contact hebben gezocht met het bedrijf over het onderzoek. Hij zegt ook niet te weten wat de aanleiding ervan is.

Hilburger denkt dat het onderzoek te maken kan hebben met een incident dat plaatsvond op Hefner's jaarlijkse 'Midsummer Night's Dream'-feest, dat zaterdag plaatsvond. Een vrouw, die was ingehuurd als serveerster op het feest, liep haar ex-vriend tegen het lijf. De man, die op de gastenlijst stond van het feest, had door de rechter een straatverbod opgelegd gekregen.

Hulp

De serveerster riep de hulp in van het beveiligingspersoneel, toen haar voormalige geliefde een gesprekje probeerde aan te knopen. Beveiligers begeleidden de man toen van het terrein af.

Volgens Hilburger is Playboy van plan om alle medewerking te verlenen aan het onderzoek dat de politie heeft ingesteld. "We nemen dit serieus en we zullen de autoriteiten op alle mogelijke manieren bijstaan."

De Playboy Mansion, waar de 81-jarige Hefner woont met zijn drie jonge blonde vriendinnen, staat bekend om de legendarische feesten die er worden gehouden.