HILVERSUM - De run op het grote geld rond Jamai lijkt te zijn begonnen. Op de afterparty zaterdagavond is het cd-singeltje gestolen dat juryvoorzitter Henkjan Smits voor korte tijd had afgegeven aan de deejay aldaar. De politie is inmiddels op zoek naar de dader die wel bekend is maar zich niet laat zien en horen.

De gevolgen van de diefstal zijn volgens Smits waarschijnlijk niet groot, "maar de kans is aanwezig dat de single nu illegaal wordt gekopieerd en verkocht, zeker gezien de hausse rond Jamai."Om die reden heeft Smits maandagochtend aangifte gedaan bij de politie.

Smits weet wie de dader is

Smits zegt te weten wie het cd-tje heeft gestolen. Het zou gaan om een jonge vrouw van een productiemaatschappij uit Vinkeveen die het cd-tje zaterdagavond per ongeluk van de dj in haar handen kreeg. "Toen we haar op het feestje daarop aanspraken, bleef ze ontkennen dat ze het cd-tje had, maar ik mocht niet in haar tas kijken om dat te controleren."

Dader is gevlucht

Toen Smits de beveiliging erbij haalde vluchtte ze via de garderobe naar buiten. De brandwachten hebben haar gezien en beschreven. Omdat bekend is wie het cd-tje zou hebben, is zij al verschillende keren gebeld maar Smits kreeg iedere keer haar voicemail. De zaak ligt wat Smits betreft nu bij de politie.