AMSTERDAM - Het beslag op het huis en inkomen van Dries Roelvink is opgeheven. Dat heeft een rechter in Haarlem vandaag bepaald.

Het in Duitsland gevestigde KAZ Evenementen had beslag laten leggen op de bezittingen van de Amsterdamse zanger omdat hij afspraken over een theatertournee niet zou zijn nagekomen.

Het beslag is opgeheven omdat KAZ zich bij het beslagleggen beriep op het Duitse recht. Volgens de rechter is de identiteit van het bedrijf onduidelijk en kan daarmee de juistheid van de vordering op Roelvink niet worden vastgesteld.

Opgelucht

De zanger vertelt aan de website Sterrenstek opgelucht te zijn over de beslissing van de rechter. "Ik ben blij dat deze zaak achter de rug is. Ik had alle vertrouwen in deze zaak en dat blijkt dus rechtvaardig te zijn", zegt hij.

"Maar of ik echt gewonnen heb, weet je natuurlijk nooit. Het is even afwachten wat de tegenpartij gaat doen. Voorlopig ben ik zeer blij met de uitspraak."

De advocaat van KAZ Evenementen deelt aan Sterrenstek mee nog geen uitspraak te willen doen over een eventueel hoger beroep in de zaak.