AMSTERDAM - Het schandaal rond de uitgelekte foto's van het vervuilde huis van Belinda Meuldijk is weer opgelaaid. Nadat dinsdag bekend werd dat Martijn van den Bergh toch zijn baan bij LiveShop kwijt is, lijkt de presentator de strijdbijl te hebben opgegraven.

Volgens hem is Henriëtte Koetschruiter, de verloofde van Rob de Nijs, de kwade genius.

Niet De Nijs, maar Koetschruiter zou foto's van de vervuilde villa van Meuldijk hebben gemaakt. Toen zij Van den Bergh vroeg de foto's door te spelen naar Privé, zou ze hem op het hart hebben gedrukt haar identiteit geheim te houden. Dat beweert hij woensdag in De Telegraaf.

Vakantie

"Ik wil niet dat iemand ooit weet dat ik, toen Belinda op vakantie was, door haar huis ben gerend om foto's te maken", heeft ze volgens de presentator gezegd.

Met haar vriendin Astrid Collé zou ze Van den Bergh hebben gehersenspoeld. "Ik vond Belinda ook niet meer leuk", zegt hij. "En dat terwijl ik haar nog nooit had ontmoet. Bovendien hoorde ik de verhalen maar van één kant."

Koetschruiter zou verrukt zijn geweest met het uiteindelijke resultaat. "Ze is zelfs nog naar de sigarenzaak gerend om vijf exemplaren te kopen."

Boos

Nadat half juni bekend werd dat Van den Bergh de foto's had gelekt, zou hij nooit meer iets van Koetschruiter of Collé hebben gehoord. "Ik ben het meest boos op Henriëtte, die de foto's heeft gemaakt", vertelt hij. "En ook op het feit dat zowel zij als Astrid haar mond heeft dicht gehouden, en ik daardoor gezien werd als de grote boef."