AMSTERDAM - Chris Tates en Anouk van Nes hebben een hoofdrol bemachtigd in de Nederlandse theaterversie van 'Dirty dancing'. Dat heeft Joop van den Ende Theaterproducties vandaag bekendgemaakt.

De twee gaan Jake en Marjorie Houseman spelen, de ouders van Francis 'Baby' Houseman, het meisje om wie het verhaal draait.

De rol van Baby is nog niet vergeven. Wel is eerder al bekendgemaakt dat de rol van Johnny Castle, de sexy dansleraar die in de beroemde film uit de jaren tachtig werd gespeeld door Patrick Swayze, voor Martin van Bentum is.

Roxy

Van Nes werd bekend als Roxy Belinfante in Goede Tijden, Slechte Tijden. Ze speelde in musicals als 'Crazy for you' en 'West side story' en is momenteel te zien in 'Cats'.

Tates is bekend van televisieseries als Rozegeur & Wodka Lime en Julia's Tango. Vorig jaar maakte hij zijn musicaldebuut in 'Cabaret'. Ook danstalenten Marcus van Teijlingen en Remco Bastiaansen, bekend van Dancing With The Stars, gaan dirty dancen in het ensemble van de voorstelling.

Verliefd

'Dirty dancing' gaat over de brave Baby die verliefd wordt op de volkse, maar sexy Johnny. Haar vader is niet gecharmeerd van de liefdesperikelen tussen zijn dochter en de dansleraar.

De gelijknamige film was in 1987 een groot succes, met name door de soundtrack. Zo was onder meer 'I've had the time of my life' een grote hit.

Première

De Nederlandse musicalversie van 'Dirty dancing' gaat volgend jaar op 9 maart in première in het Beatrix Theater in Utrecht.