AMSTERDAM - Jan Smit heeft zich laten fotograferen als Elvis Presley. Hij deed dat voor Veronica Magazine ter gelegenheid van de dertigste sterfdag van The King. Op 16 augustus is het dertig jaar geleden dat Presley op 42-jarige leeftijd overleed.

Smit ziet enige gelijkenis tussen zichzelf en Elvis. "Of het nu wel of niet in de maat was, het maakte Elvis niets uit, de mensen waren toch wel enthousiast", zegt hij. "Net als hij doe ik ook maar wat op het podium. De ene dag lukt het wel en de andere dag niet."

Dronken

De 21-jarige Volendammer vindt echter niet dat hij er echt een rock-'n-roll-levensstijl op nahoudt. "Tot voor kort heb ik heel veel gewerkt, dag en nacht", zegt hij. "Ik heb heel veel discotheken aangedaan en ik had veel vrouwen om me heen."

Nu doet de zanger, die sinds enkele maanden een relatie heeft met Yolanthe Cabau van Kasbergen, het bewust wat rustiger aan. "Ik drink niet meer, of laat ik zeggen, bijna niet meer", vertelt hij.

Toen Smit onlangs in Volendam moest optreden, is hij voor het eerst in vier maanden weer eens doorgezakt. "Ik was direct dronken", bekent de zanger. "Dat is wel lekker, je bent zo klaar."