AMSTERDAM - Brad Pitt en Angelina Jolie worden binnenkort vereeuwigd op een Australische postzegel. Dat meldde het persbureau Australian Associated Press.

Op de zegel van vijftig Australische centen, wat gelijk staat aan ruim dertig eurocent, staat een foto van het koppel met hun destijds pasgeboren dochter Shiloh.

De veelvuldig gepubliceerde foto stond onlangs op de cover van het Australische tijdschrift New Idea. Tijdens de Magazine of the Year Awards, die donderdag plaatsvonden in Sydney, werd het weekblad uitgeroepen tot tijdschrift van het jaar.

Collector's item

Het nationale postbedrijf van Australië, Australia Post, is een belangrijke sponsor van het jaarlijkse gala. Het bedrijf wil de cover van het tijdschrift nu op een postzegel zetten. "Die postzegels worden vast en zeker een collector's item", voorspelt een woordvoerder van New Idea. "Filatelisten in het hele land zullen de zegel willen hebben."

De 32-jarige Jolie beviel vorig jaar mei van Shiloh. Samen met Pitt heeft ze ook nog drie adoptiekinderen, uit Cambodja, Ethiopië en Vietnam.