BUSSUM - Anouk en Di-rect hebben dit jaar de meeste kans op succes tijdens de uitreiking van de TMF-awards. De muziekzender maakte de nominatielijst zaterdag bekend.

De zangeres Anouk is drie maal genomineerd. Ze maakt kans in de categorie beste zangeres nationaal, beste rock nationaal en beste video nationaal. Di-rect heeft net zoveel kans op een nationale award. Zanger Tim maakt kans in de categorie beste mannelijke artiest, de formatie is genomineerd als beste rock groep en hun nummer Adrenaline dingt mee naar de award voor beste video.

Kane

De Haagse rockband Kane, vorig jaar nog goed voor zes nominaties, moet dit jaar genoegen nemen met twee nominaties. Zanger Dinand Woesthoff maakt kans op de award voor beste mannelijke artiest en de groep is genomineerd in de categorie beste rock nationaal.

In totaal worden 21 prijzen uitgereikt. Via een site konden de kijkers de afgelopen weken hun favoriete artiesten nomineren. De kijkers kunnen zaterdag vanaf 12.00 uur stemmen op de genomineerden. De TMF-awards worden op 19 april in Rotterdam Ahoy' uitgereikt.