AMSTERDAM - Marilyn Manson is aangeklaagd door een voormalige bandgenoot. Toetsenist Gregory Bier jr. claimt dat de rocker ongevraagd geld van de band uitgaf aan onder meer naziparafernalia, Afrikaanse maskers van mensenhuid en het skelet van een 4-jarig Chinees meisje. Dat meldt de Amerikaanse website People.

Bier, die begin dit jaar brak met Manson, claimt dat hij meer dan veertien miljoen euro is misgelopen door het gat in de hand van zijn oud-collega.

Manson zou het geld van de band beschouwen als zijn eigen geld. Bier zegt miljoenen aan salaris en bonussen mis te zijn gelopen.

Handtas

Volgens documenten die de toetsenist bij een rechtbank in Los Angeles indiende, zou Manson ook de ruim een ton kostende verlovingsring voor zijn ex Dita Von Teese van het bandgeld hebben betaald. Daarnaast zou hij voor haar een handtas van Eva Braun, de vrouw van Adolf Hitler, hebben gekocht.

Andere items uit de Tweede Wereldoorlog die Manson de afgelopen jaren aanschafte zijn onder meer enkele typemachines van de SS en tegels met een hakenkruis waarmee hij het plafond van zijn bibliotheek betegelde, zo schrijft People.

Drugs

Ook zou Manson, die werd geboren als Brian Hugh Warner, zijn drugsgebruik bekostigen met geld van de band. Evenals de productie van zijn filmproject 'Phantasmagoria: the visions of Lewis Carroll', waarvan momenteel de opnamen plaatsvinden.