AMSTERDAM - James Brown heeft meer kinderen verwekt dan tot nog toe werd aangenomen. Uit DNA-testen is gebleken dat twee mensen die claimden dat de in december overleden soulzanger hun vader is, het bij het rechte eind hebben.

Dat heeft een woordvoerder van Brown vrijdag verklaard.

Resultaten

Meer dan twaalf mensen beweerden van de zanger af te stammen. Naast de twee positieve uitkomsten, kwamen er ook meerdere testen terug met een negatief resultaat.

Van enkele testen is de uitslag nog niet binnen.

Identiteit

De woordvoerder weigerde de identiteit van het nageslacht van Brown bekend te maken, maar de Amerikaanse krant The Augusta Chronicle publiceerde een interview met een van hen.

De 45-jarige stewardess en lerares LaRhonda Petitt werd verwekt uit de affaire die haar moeder met Brown kreeg nadat hij haar uit het publiek had gepikt bij een van zijn optredens.

LaRhonda zegt meerdere malen contact met haar vader te hebben gehad, telefonisch en als ze zijn concerten bezocht, maar dat hij haar nooit als zijn dochter wilde erkennen.

Testament

In het testament van Brown worden zes volwassen kinderen van de artiest genoemd. Zijn vierde en laatste vrouw, Tomi Rae Hynie, is nog verwikkeld in een strijd met de beheerders van dat testament.

Zij claimt dat haar 6-jarige zoontje James Joseph ook een kind is van Brown en wil daarom aanspraak maken op de nalatenschap van de zanger.

Erfenis

Het kind en zijzelf zouden niet in het document worden vermeld omdat het voor de geboorte van het jongetje zou zijn opgesteld.

LaRhonda Petitt weet nog niet of ze nu ook aanspraak wil maken op de erfenis van haar vader.