AMSTERDAM - Amy Winehouse is gevraagd voor de cover van de Amerikaanse Vogue. Anna Wintour, de beruchte hoofdredactrice van het modeblad, zou gek zijn op de muziek van de Britse diva, zo meldt de Britse krant Daily Mirror.

De 23-jarige soulzangeres, die een hit scoorde met 'Rehab', zou naar verluidt de septembereditie van de modebijbel opsieren. Cijfers uit het verleden laten zien dat het septembernummer traditioneel het bestverkopende nummer is.

"Anna is gek op het laatste album van Amy", vertelt een insider uit de bladenwereld. "Het gaat haar niet alleen om haar muziek, ze vindt haar aparte stijl en haar openhartigheid ook een verademing."

Winehouse heeft de shoot, die plaatsvond in Miami, al achter de rug. "Wintour was meteen tevreden en vond dat Amy er cool op stond", vertelt de bron.

Onverantwoordelijk

De donkerharige zangeres, die een reputatie heeft een stevige drinker te zijn, zegde de afgelopen tijd meermaals optredens op het laatste moment af. In een interview met de Britse krant Daily Mail zegt ze dat het nooit haar bedoeling is om haar fans te moeten teleurstellen.

"Ik weet dat ik me daarmee onverantwoordelijk gedraag, maar ik ben een perfectionist", bekent ze. "Ik doe mijn optreden liever een andere keer dan dat ik het halfhartig doe.

Gezinnetje

De donkerharige zangeres onthult dat ze graag een gezinnetje wil stichten met Blake, met wie ze ruim twee maanden geleden trouwde in Miami. "Dat betekent niet dat ik nu meteen zwanger wil worden", vertelt ze. "Ik heb eerst nog een album dat eruit moet."

Amy Winehouse , die eerder 'Frank' en 'Back to black' maakte, wil in januari beginnen met het schrijven van nummers voor haar derde album.