LOS ANGELES - Prison Break-acteur Lane Garrison moet een psychisch onderzoek ondergaan voordat zijn strafmaat kan worden bepaald. Dat heeft de rechtbank in Los Angeles donderdag bepaald. Garrison (27) staat terecht voor onder meer de dood van een 17-jarige jongen.

De acteur veroorzaakte vorig jaar december een auto-ongeluk waarbij de 17-jarige passagier overleed en een 15-jarig meisje dat ook in de auto zat gewond raakte. Een derde passagier, ook een meisje van 15, raakte lichtgewond.

Het bleek dat Garrison onder invloed was van drugs en alcohol. Hij had ook minderjarigen voorzien van alcohol.

Fatale dag

Tijdens de rechtszaak kwamen familieleden van de slachtoffers en vrienden van Garrison aan het woord. De acteur sprak zelf ook. "Ik word iedere dag herinnerd aan die fatale dag en dan denk ik aan de slechte beslissing die ik heb genomen. Het spijt me zo erg."

Hij vertelde dat hij had geprobeerd in contact te komen met de familie van de overleden jongen, maar dat dit niet was gelukt. "We kunnen hem niet terugbrengen. Ik wil mijn verontschuldigingen aanbieden aan jullie allemaal voor mijn gedrag die avond. Dit is niet wie ik ben."

Schuld

Garrison bekende in mei al schuld. Op 31 oktober gaat de rechtszaak verder. De acteur hangt een maximumstraf van zes jaar en acht maanden boven het hoofd.