AMSTERDAM - Jos Brink heeft donderdag een zware darmoperatie ondergaan. Vorige week werd bekend dat de 65-jarige presentator en cabaretier darmkanker heeft en niet meer beter kan worden.

Donderdag verwijderden artsen de tumor en een stuk darm uit zijn lichaam, zo meldt De Telegraaf vrijdag. Volgens de aangenomen zoon van Brink en zijn partner, Paul van Ewijk, is de operatie geslaagd.

"De chirurg vertelde dat we blij moesten zijn dat ze er nu nog bij waren", zo zegt Ewijk in de krant. "Als de tumor later was ontdekt waren er nog meer problemen geweest."

Ewijk benadrukt dat hij zich niet blij moet rekenen. "Dit is pas de eerste stap op een lang traject, waarvan de afloop griezelig is."

Pijn

Brink ontdekte vorige week dat hij darmkanker had. De presentator had tijdens zijn vakantie in Italië zoveel pijn dat hij terugkeerde naar Nederland. Na onderzoek bleek hij ongeneeslijk ziek te zijn.

Brink ziet op voorschrift van zijn artsen af van zijn medewerking aan de komende tournee van cabaretgroep Purper.

Brink is bekend als presentator van programma's als Wedden Dat! en De 64.000 Gulden Vraag. Sinds 1979 is hij ook actief in de musicalwereld.