AMSTERDAM - Nicole Richie is veranderd door haar zwangerschap. Dat vertelde de vier maanden zwangere socialite in een interview met de befaamde reporter Diane Sawyer, dat donderdag werd uitgezonden op de Amerikaanse televisiezender ABC.

"Ik ben niet meer alleen verantwoordelijk voor mezelf, maar ook voor iemand anders. Ik wil heel graag dat mijn kind naar me op kan kijken."

Richie, die binnenkort een celstraf van negentig uur uit moet zitten wegens rijden onder invloed van drugs, beseft dat ze niet altijd een lichtend voorbeeld is geweest voor haar toekomstige kroost. "Het afgelopen jaar ben ik helemaal niet gegroeid, ik had totaal geen doel. Ik zat in een neerwaartse spiraal, ook met die arrestatie."

Rijden

De dochter van zanger Lionel Richie vertelt dat ze zich er totaal niet van bewust was dat ze wet overtrad door na het roken van marihuana in haar auto te stappen. "Ik dacht echt dat ik prima kon rijden, maar dat was natuurlijk niet zo. Ik nam de ene slechte beslissing na de andere. Zo zat mijn leven in elkaar."

Richie kwam tot inkeer nadat zij en haar vriend Joel Madden op televisie beelden zagen van kinderen die waren omgekomen bij ongelukken waarbij alcohol en drugs in het spel waren. Joel noemt dat moment in het interview 'ons eerste echte 'oudermoment".

Volwassen

De 25-jarige Richie zegt bang te zijn voor de dagen die ze in de cel moet doorbrengen, maar ze ziet de straf ook als iets dat bij haar nieuwe levensinstelling past. "Dit is mijn manier om mijn verantwoordelijkheid te nemen en te laten zien dat ik volwassen ben geworden."

In het interview met Diane Sawyer bevestigde Nicole dat ze zwanger is van Joel Madden, zo werd woensdag al bekend. Het tweede deel van het vraaggesprek wordt vrijdag uitgezonden in het ABC-programma Good Morning America.