LOS ANGELES - Kevin Federline, de ex-man van Britney Spears, richt zich volledig op zijn taak als vader. "Hij wil zijn zoons veilig opvoeden en niet blootstellen aan de media", zo liet de advocaat van Federline weten in diverse Amerikaanse media.

"Als de kinderen bij hem zijn, houdt hij ze weg bij de paparazzi. Je zult geen foto's zien van Kevin, paraderend met zijn zoons in het openbaar", aldus de advocaat.

K-Fed's kersverse ex wordt daarentegen regelmatig gesnapt in het openbaar met haar kinderen. Foto's van de zangeres terwijl ze met haar kroost ergens wat eten of drinken haalt, duiken regelmatig op.

Kinderen

K-Fed (29), de artiestennaam van danser en rapper Federline, en Spears (25) hebben samen twee zoons, Sean Preston van 22 maanden en Jayden James van nog geen jaar oud. Federline heeft al twee kinderen uit een eerder huwelijk.

Scheiding

Afgelopen maandag werd de officiële scheiding van het showbizz-koppel uitgesproken. Ze zijn twee jaar getrouwd geweest. Het is niet naar buiten gebracht wat de omgangsregeling voor de kinderen inhoudt.

Bescherming

"Omdat Kevin een beroemde vader is, heeft hij met andere dingen te maken dan andere vaders. Zoals hoge kosten voor bescherming en een babysit", zegt de advocaat. "Er zijn mensen die je moet betalen om ervoor te zorgen dat je kind zich net als leeftijdsgenootjes kan gedragen. Niet iedereen kan dat begrijpen."

Het is niet bekend hoeveel alimentatie Federline van voormalig popprinses Spears krijgt.

Losgeslagen gedrag

Op het tamelijk losgeslagen gedrag van Spears wenst Federline via zijn advocaat niet te reageren. Laatste wapenfeit van Spears is het bedreigen van een fotograaf, nadat ze eerder al haar hoofd kaal schoor, korte tijd in een afkickkliniek zat en over haar kleding braakte tijdens een fotoshoot.