AMSTERDAM - Voormalig Spice Girl Melanie Brown poogt voor de wet erkend te krijgen dat komiek Eddie Murphy de vader van haar vier maanden oude dochter Angel is.

NUVIDEO##http://www1.nu.tv/home/video/show/3694 Dat heeft haar advocaat woensdag bekendgemaakt op een persconferentie. Brown wil ook de volledige voogdij toegewezen krijgen en eist dat Murphy alimentatie betaalt.

"Murphy heeft destijds steun beloofd aan Brown, maar tot op de dag van vandaag heeft hij nog niets gedaan", aldus de advocaat.

Regeling

Brown liet weten dat ze nog steeds bereid is een omgangsregeling te treffen met Murphy. "Ik vind het prima als hij zijn dochter regelmatig wil zien."

De voormalig Spice Girl zegt haar dochter het allerbelangrijkste te vinden. "Ik ben hier slechts met een reden. Haar naam is Angel", zo zei Brown tijdens de persconferentie. "Angel is mijn baby en die van Eddie. Ze was volkomen gewenst, en ik wil dat ze weet dat ze twee ouders heeft die wensen verantwoordelijk voor haar te zijn gedurende haar leven."

Dna-test

Het stel had vorig jaar een relatie, maar deze kwam abrupt ten einde nadat Murphy in een interview met RTL Boulevard had laten weten dat de relatie over was. Ook liet hij weten te betwijfelen de vader te zijn van het toen nog ongeboren kind. In juni werd via een dna-test bekend dat Murphy wel degelijk de vader is van het kind.

Volgens de advocaat van Brown heeft Murphy zich "weerzinwekkend gedragen" sinds hij de dna-test onderging. Een woordvoerder van Murphy weigerde woensdag commentaar.

Murphy vroeg vorige week zijn nieuwe vriendin Tracey Edmonds ten huwelijk. De acteur heeft vijf kinderen met zijn ex-vrouw Nicole. Brown heeft een 8-jarige dochter uit haar huwelijk met de Nederlandse danser Jimmy Gulzar.

Persconferentie Mel B