AMSTERDAM - Pete Doherty vergelijkt de relatie met Kate Moss met de oorlog in Vietnam. "Ik moest voortdurend kogels ontwijken", zo zegt hij woensdag in de Britse krant The Sun. "De laatste zes weken van onze relatie waren slecht."

De 28-jarige zanger en het 33-jarige model gingen begin vorige maand uiteen, na een stormachtige relatie van tweeënhalf jaar. Volgens Doherty is hij niet degene die aan de kant is gezet. "Ik heb haar verlaten", zegt hij stellig.

Ook de geruchten dat hij alles zou doen om de Britse schone terug te winnen, spreekt hij tegen. "Waarom zou ik smeken om haar terug te krijgen", vraagt hij hardop. "Waarom zou ze terug willen komen? Ze heeft niet meer met me gesproken."

Afgekickt

Het notoire feestbeest, dat onlangs een implantaat kreeg om van zijn drugsverslaving af te komen, beweert dat hij is afgekickt. Tijdens het interview met The Sun maakte hij echter een provisorisch crackpijpje van een plastic fles, zoals ook op een foto te zien is.

"Het klopt dat Pete van de heroïne af is", licht een anonieme bron toe. "Maar hij heeft moeite om alles op te geven. Hij gelooft dat hij van het echt slechte spul af is en dat het gebruik van een beetje crack, om de dag door te komen, niet zo erg is."