AMSTERDAM - Op het huis en het inkomen van Dries Roelvink is beslag gelegd. Een theateragent beweert dat hij de zanger heeft geboekt voor een tournee langs 21 theaters.

De Amsterdammer is volgens de agent zijn afspraken niet nagekomen en nu zou hij met een schade van driehonderdduizend euro zitten. Volgens Roelvink is de man onbetrouwbaar. De zanger zegt dat hij nooit een overeenkomst heeft getekend met de theateragent.

Twijfels

"Na de eerste besprekingen met hem hadden mijn manager en ik al twijfels", vertelde Roelvink in de ochtendshow van Edwin Evers, op Radio 538. Een eerder door de organisator op touw gezette Motown-voorstelling werd al na enkele voorstellingen afgelast.

"Toen ook oud-medewerkers van deze show vertelden dat ze geen goede zaken met deze man hadden gedaan, zijn we hem gaan scannen en kwamen we erachter dat hij wel vijftig verschillende firmaatjes bezit en niet in Nederland woont."

Bankgarantie

Dries en zijn manager hebben vervolgens de agent een bankgarantie gevraagd voor het volledige bedrag van de 21 voorstellingen. "Hij kon deze garantie niet geven en toen hebben we gezegd dat we van een samenwerking afzagen. We hebben geen contract getekend", zegt de 48-jarige zanger. Maar volgens de theateragent heeft hij een mondelinge overeenkomst met de zanger en waren al verschillende theaters geboekt.

Een kort geding heeft vorige week gediend. De uitspraak komt volgende week.