AMSTERDAM - Zaterdag is het zover. Dan weet heel Nederland wie de finale heeft gewonnen van de populaire tv-show Idols. De finale gaat tussen Jim en Jamaï. Dat de tv-show populair is, hebben de filialen van Kruidvat de afgelopen week gemerkt. Bij Kruidvat kun je posters met daarop de portretten van de twee Idols-finalisten Jim en Jamaï gratis ophalen.

Het Kruidvat-filiaal in Schoonhoven heeft van narigheid een wachtlijst bijgehouden, omdat de posters daar nog niet gearriveerd zijn. Er staan op dit moment 1.500namen van 'Idols'-fans op deze wachtlijst. In Uden was het Kruidvat gesloten in verband met Carnaval. Mensen zijn daar voor de deur gaan zitten in de hoop dat de winkel toch open zou gaan.

Meidenstudentenhuis Penelope uit Amsterdam gaat helemaal voor de looks vanJim. Zij hebben de ramen van de gezamelijke woonkamer al helemaal volgeplakt.

De 10-jarige Mitchell Stroebel uit Amstelveen is mega-fan van Jamaï: "Jamaï is cool. Hij heeft een vet stoere bril en hij zingt heel goed." Dat hij Jim niet zo goed vindt laat hij duidelijk blijken: "Jim is een sukkel, daar gillen alleen meisjes voor en hij kijkt altijd alsof hij hoofdpijn heeft."

Volgens een internetpeiling van marketingbureau Checkit.nl zal Jim zaterdag de finale van Idols winnen. Zijn naam komt in de discussieforums en nieuwsgroepen de afgelopen week iedere dag vaker naar voren dan die van Jamaï. In percentages uitgedrukt is het aandeel van Jim op dit moment 55,6 procent en die van Jamaï 44,4 procent. De voorsprong van Jim is de afgelopen dagen echter aan het teruglopen.

Over beide kandidaten, Jim en Jamaï, wordt flink gediscussieerd op discussieforums en nieuwsgroepen. In de nieuwsgroepen en verschillende forums, lijkt Jim de grote favoriet voor aankomende zaterdag. Wat wel opvalt is dat de voorsprong van Jim de laatste twee dagen terugloopt. Jim heeft op dit moment een voorsprong van 11,2 procent op Jamaï. Aan het begin van de week was dit nog 29,2 procent:

Zondag 2 maart: Jim (64,1%), Jamai (35,9%)
Maandag 3 maart: Jim (64,4%), Jamai (35,6)
Dinsdag 4 maart: Jim (63,5%), Jamai (36,5)
Woensdag 5 maart: Jim (55,6%), Jamai (44,4)

Het zal zaterdagavond nog flink spannend worden wie zich uiteindelijk de winnaar mag noemen...

/LINK
Steun je Idol met posters