AMSTERDAM - Dries Roelvink en zijn vrouw Luciënne geven hun huwelijk omwille van hun kinderen nog een kans. "We hopen op een wonder waardoor de vonk tussen ons straks weer overslaat", vertelt de 48-jarige Roelvink in De Telegraaf.

Luciënne heeft Dries wel een voorwaarde gesteld. "Ik moet meer tijd stoppen in ons gezin", vertelt de blonde zanger die is geboren in de Jordaan. "Ze vond dat ik me het laatste halfjaar gedroeg als een hotelgast." Dries geeft zijn vrouw daarin gelijk. "Het kan zo niet langer meer."

De zanger is nu zijn agenda aan het opschonen, zodat hij meer tijd heeft voor Luciënne en hun twee zoons Davey (13) en Donny (9). Hij moet toegeven dat dat niet gemakkelijk is.

Film

"Vanaf 18 augustus gaan de opnamen voor mijn film beginnen", vertelt hij. "Dan ben ik 25 dagen achtereen van 's morgens vroeg tot midden in de nacht druk bezig met draaien."

Uitdaging

Het ziet er dus naar uit dat Dries in augustus weinig tijd vrij kan maken voor zijn kinderen. "Ik ben blij met de uitdaging, maar de timing is wel ongelooflijk ongelukkig."

Dries Roelvink is bekend van nummers als 'Maria Magdalena' en 'Door jou ga ik leven'. Op 28 januari staat de Amsterdamse volkszanger in Ahoy. Eind februari is de première van de film 'I love Dries', waarin de Amsterdammer zijn debuut maakt.