AMSTERDAM - Eddie Murphy heeft zijn vriendin Tracey Edmonds ten huwelijk gevraagd. Dat meldt het Amerikaanse tijdschrift OK! Magazine. De 46-jarige acteur schoof woensdag een grote diamanten ring om de vinger van zijn zes jaar jongere vriendin.

Ze hebben nog geen jaar een relatie. "Ze zijn schattig samen en ze zijn heel gelukkig", vertelt een anonieme vriend van het stel.

De datum voor de bruiloft is nog niet bekend, maar volgens OK! Magazine willen de geliefden elkaar in elk geval voor het einde van het jaar het jawoord geven.

Babyface

De filmster, die onder meer bekend werd door zijn rol in 'Beverly Hills cop', kreeg in oktober een relatie met Edmonds, die eerder met de r&b-zanger Babyface getrouwd was.

Murphy scheidde vorig jaar officieel van Nicole Mitchell, met wie hij twaalf jaar samen was en met wie hij vijf kinderen heeft.

Kind

Een zesde kind verwekte de acteur bij Spice Girl Melanie Brown, die op 3 april beviel van het meisje Angel Iris. Murphy ontkende aanvankelijk dat het kind van hem was, maar hij werd door de rechter gedwongen DNA af te staan voor een vaderschapstest.

Vorige maand werd duidelijk dat hij toch de vader is. Murphy en Brown hadden vorig jaar een kortstondige affaire.

In het Nederlandse programma RTL Boulevard gaf de acteur plotseling te kennen dat de relatie voorbij was.