AMSTERDAM - Nicole Richie is van plan haar stilzwijgen eindelijk te verbreken. De 25-jarige socialite, die de afgelopen maanden veelvuldig in het nieuws was, zal begin augustus te zien zijn in de Amerikaanse ochtendshow Good Morning America.

NUVIDEO##http://www1.nu.tv/home/video/show/3369 Al enkele tijd doet Richie hard haar best om de media te ontlopen. Onlangs meldden verschillende bronnen dat de beroemde blondine "beslist zwanger" is van haar vriend Joel Madden, maar Richie heeft daar tot dusver nog steeds geen commentaar op gegeven.

Uitgemergeld

Ook op de geruchten dat ze opnieuw lijdt aan een eetstoornis wilde ze niet ingaan. Richie wordt al tijden bekritiseerd vanwege haar extreme gewichtsverlies. Enkele weken geleden publiceerde The Daily Mail nog foto's waarop de socialite uitgemergeld te zien was.

Arrestatie

Verder lag de Simple Life-ster dit jaar onder vuur vanwege haar arrestatie in december 2006. Richie werd opgepakt terwijl ze onder invloed van drugs tegen het verkeer inreed op een snelweg. Ze riskeert daarmee een gevangenisstraf van maximaal drie maanden.

Cocaïneverslaving

Richie heeft een turbulent leven achter de rug. In 2003 werd de dochter van zanger Lionel Richie opgenomen in een kliniek om af te kicken van haar cocaïneverslaving. In 2002 werd ze gearresteerd voor drankrijden en raakte ze haar rijbewijs kwijt. Een halfjaar later volgde een nieuwe arrestatie toen ze werd aangehouden voor rijden zonder geldig rijbewijs en heroïnebezit.

Verschillende media zeggen te hopen dat Richie "nu eindelijk eens alles zal vertellen." Het programma had eerder al spraakmakende interviews met Michael Jackson, Whitney Houston en Tom Cruise.