AMSTERDAM - Harry Potter-ster Daniel Radcliffe was maandag jarig en heeft daarmee de volledige controle gekregen over zeker twintig miljoen pond. Dat is bijna dertig miljoen euro.

NUVIDEO##http://www1.nu.tv/home/video/show/3096 De tieneracteur kon niet eerder aanspraak maken op het fortuin dat zijn filmcarrière hem tot nu toe opleverde.

Radcliffe is niet van plan zijn centjes met bakken uit te geven. "Ik weet dat ik ongelooflijk gefortuneerd ben", zegt de acteur in de Australische krant Sunday Herald Sun.

"Maar ik ben niet van plan iemand te worden die ineens een enorme collectie sportauto's aanschaft." De dingen die Radcliffe wel en masse gaat kopen, kosten vaak niet meer dan een tientje, zegt hij, doelend op boeken, cd's en dvd's.

Feest

Of Daniel een groot feest geeft nu hij mag leren autorijden en stemmen wilde zijn woordvoerder aan de Britse pers niet verklappen. Wel zei hij dat er 'zeker iets gevierd gaat worden'. "Maar hopelijk zal niemand daar iets over lezen."

Bioscoop

Radcliffe was pas 11 toen hij voor het eerst in de huid kroop van tovenaarsleerling Harry Potter. Momenteel is in de bioscoop te zien hoe hij dat voor de vijfde keer deed in 'Harry Potter and the order of the Phoenix'.

De komende jaren wordt Radcliffe overigens alleen maar rijker. Hij heeft al bijgetekend voor nog de laatste twee Potter-films.