AMSTERDAM - Johan Nijenhuis heeft toch plannen voor een vierde Zoop-film. "Ik dacht dat dit de laatste Zoop zou zijn, maar gezien de grote belangstelling van het publiek hebben ze nog lang geen genoeg van de avonturen van de rangers", stelt de regisseur in een persbericht.

Het nieuwe deel in de filmreeks zal zich waarschijnlijk in Kenia, Australië of Canada afspelen, zo laat Nijenhuis weten. De derde film, 'Zoop in Zuid-Amerika', ging vorige week in première. De film kwam vandaag binnen op de vierde plaats van de Nederlandse box office.

Afsluiting

Een vierde film hield de 39-jarige filmmaker eerder niet voor mogelijk. "Het is heel moeilijk om deze groep acteurs nog eens met zijn achten voor twee maanden lang bij elkaar in het buitenland te krijgen", zei hij vorige week zondag tijdens de première van 'Zoop in Zuid-Amerika'. "Dus we hebben met elkaar gezegd: laten we dit zien als een grote afsluiting."

Zoop begon in 2004 als kinderserie op de zender Nickelodeon. In 2005 verscheen de film 'Zoop in Afrika', een jaar later gevolgd door 'Zoop in India'.

De serie en de films gaan over een groep jongeren die een opleiding volgen tot dierenverzorger in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Hoofdrollen zijn weggelegd voor onder anderen Ewout Genemans en Nicolette van Dam.