TILBURG - Het Goede Doel, de succesvolle nederpopformatie rond Henk Westbroek en Henk Temming, heeft donderdagavond na een scheiding van tien jaar haar rentree gemaakt aan het muziekfront. In popcentrum 013 in Tilburg genoten ongeveer duizend mensen tijdens het eerste 'opwarmoptreden' van de band van klassieke nummers als Gijzelaar en Eenvoud.

Onder het motto 'Tien jaar gelukkig uit elkaar' is Het Goede Doel begonnen aan een korte reeks optredens. Vrijdagavond speelt de formatie nog een tweede try-out, in Hardenberg in popcentrum Podium. De opwarmconcerten krijgen op 20 en 22 november een vervolg met optredens in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

In de jaren '80 was Het Goede Doel uiterst succesvol met hits als België, Vriendschap, Nooduitgang en Alles Geprobeerd. De band hield in 1991 op te bestaan nadat Westbroek en Temming met elkaar in onmin raakten. Het idee voor de kortstondige rentree ontstond toen het duo bezig was met het beluisteren van oud en nieuw materiaal voor twee cd-boxen. Ondanks dat ze het tegenwoordig weer redelijk met elkaar kunnen vinden, waren ze het erover eens dat ze tien jaar gelukkig uit elkaar waren.

In Tilburg bleek Het Goede Doel anno 2001 bepaald nog geen ingespeeld geheel. Met name Henk Westbroek had soms moeite met de teksten. Henk Temming voelde zich wat onwennig op het podium. De zangers verontschuldigden zich daarover enkele keren tegen het publiek. Naast de bekende hits van vroeger werden ook enkele nieuwe nummers gespeeld. Het Goede Doel maakte er op het podium een gezellige terugkeer van. Naast de vaste line-up met de zingende Henken en gitarist Sander van Herk stonden op een bepaald moment nog tien ex-bandleden te spelen.