AMSTERDAM - Acteur Benicio del Toro gaat de Argentijnse revolutionair Ernesto 'Che' Guevara spelen. De verfilming van het levensverhaal van de man die in 1959 Fidel Castro hielp bij het bewerkstelligen van de Cubaanse Revolutie wordt opgenomen in Spanje.

De film en zal volledig in het Spaans gesproken zijn. Steven Soderbergh is aangetrokken als regisseur.

Hoe de film gaat heten is nog niet officieel bekendgemaakt, maar op de website van Del Toro wordt de productie aangeduid als 'Guerilla'. Het is de tweede bioscoopfilm over Guevara, na 'The motorcycle diaries' uit 2004.

Oscar

Del Toro en Soderbergh werkten eerder samen aan 'Traffic', waarvoor de 40-jarige acteur voor zijn rol van Mexicaanse politieagent de Oscar voor beste mannelijke bijrol won.

De Puerto Ricaan speelde verder in films als 'Sin City' en '21 Grams'. Soderbergh is bekend van films als 'Ocean's thirteen', 'Erin Brockovich' en 'Sex, lies and videotape'.

Actrice Julia Ormond, bekend als het liefje van Brad Pitt in 'Legends of the fall', heeft eveneens een rol bemachtigd in 'Guerilla'. De film moet volgend jaar gaan draaien in de bioscoop.