AMSTERDAM - Dries Roelvink hoopt vurig dat zijn vrouw Luciënne hem nog een kans wil geven. Het huwelijk van de volkszanger staan onder druk omdat het stel langs elkaar heen leeft. "Als Luciënne zegt dat ze voor ons huwelijk wil vechten, dan gooi ik alles in de strijd om het weer goed te maken."

Dat zegt de 48-jarige Roelvink vrijdag in De Telegraaf.

Het stel is momenteel op vakantie in Italië, waar ze een laatste poging doen om hun huwelijk te redden. "Na deze vakantie besluiten we hoe we verder gaan. We hebben heel veel om voor te vechten, want we zijn al twintig jaar samen", zo zegt Roelvink in de krant.

Hij zegt te begrijpen dat Luciënne een probleem heeft met zijn gedrag van de laatste tijd. "Mijn carrière zit eindelijk flink in de lift. Er komt een single, een film, ik speel in commercials en sta volgend jaar in Ahoy. Ik ben de laatste tijd echt veel te veel met mezelf bezig geweest", zo voegt hij daar aan toe.

Crisis

Het koppel maakte al eerder een huwelijkscrisis door. Zes jaar geleden stond het stel op het punt om uit elkaar te gaan. Roelvink trok toen voor twee maanden bij vrienden in. "Ik hoop dat Luciënne en ik er net als toen uit gaan komen. We houden veel van elkaar, maar misschien is een leven samen voor ons gewoon niet weggelegd.

Het stel heeft samen twee zoons, Davey (13) en Donny (9). Roelvink is bekend van nummers als 'Maria Magdalena' en 'Door jou ga ik leven'. Ook had hij een eigen realitysoap op de Amsterdamse zender AT5 en later op SBS6. Op 28 januari staat de Amsterdamse volkszanger in Ahoy.