HILVERSUM - Talentenjacht Idols keert dit najaar terug bij RTL4. In het afgelopen tv-seizoen stond de popformule even in de ijskast ten gunste van X FACTOR, met Wendy van Dijk.

NUVIDEO##http://www1.nu.tv/home/video/show/2917 De laatste gaat nu ook Idols presenteren, samen met routinier Martijn Krabbé, aldus een RTL-woordvoerster donderdag.

Het tv-programma Idols is inmiddels aan zijn vierde editie toe. In het verleden werd de show gepresenteerd door onder anderen Reinout Oerlemans, Chantal Janzen en Tooske Ragas.

Uitstraling

Vanaf vrijdag kunnen zangtalenten (tussen 15 en 35 jaar) "met de juiste uitstraling" zich aanmelden via www.idols.nl. Elke deelnemer krijgt een eerlijke kans op de veelbesproken 'sterrenstip' en maakt kans op verdere deelname aan het programma. Onder meer door het vertrek van Henkjan Smits naar SBS6 krijgt de talentenjacht van RTL4 een vernieuwde jury. Wie dat keurkorps gaan vormen wordt later duidelijk.

"Met Idols hebben wij het originele tv-format in handen dat al drie seizoenen een enorm succes is en wereldwijd nog steeds alle records breekt", aldus RTL4-programmadirecteur Erland Galjaard. "Ik ben dan ook blij dat we het nieuwe televisieseizoen met een vernieuwde vierde editie van deze succesvolle zaterdagavondshow kunnen starten."