AMSTERDAM - Valerio Zeno zou graag een programma presenteren op RTL 4. "Dat is echt mijn droom", vertelt de TMF-vj in Vara TV Magazine. "RTL 4 is een gezinszender waar iedereen naar kijkt, van jong tot oud."

Valerio heeft al bedacht hoe zijn familieshow er moet uitzien. "Het moet spannend zijn en humor bevatten, want een familieprogramma hoeft heus niet saai te zijn", zegt de 23-jarige presentator.

Volgens Valerio is zijn droom bij RTL te werken terug te voeren op zijn jeugd. "Op zaterdagavond keken we met z'n allen naar de Staatsloterijshow", vertelt Valerio, die onlangs de BNN Rookie Award ontving.

"Toen ik klein was, zag ik programma's als Ron's Honeymoon Quiz en dat is voor een jongetje natuurlijk supervet."

Pikkie

Hij vindt het nog niet te vroeg om zijn droom na te jagen. "Dat maakt het juist extra apart, zo'n klein pikkie dat een grote show gaat doen", zegt Valerio. "Voor mijn 25e moet ik de volgende stap in mijn carrière hebben gezet."

Acteerkunsten

De jonge presentator is zeker van zijn presentatietalent, maar over zijn acteerkunsten is hij minder zelfverzekerd. Hij heeft een rol als liefje van Wendy van Dijk in de romantische komedie 'Alles is liefde', die in oktober in première gaat.

"Het lijkt me doodeng mezelf terug te zien", bekent hij. "Als ik presenteer weet ik precies wat ik doe, maar met acteren is het zoeken en gokken."

6Pack

Valerio Zeno begon zijn tv-loopbaan bij het jongerenprogramma 6Pack. Na twee seizoenen stapt hij over naar TMF, waar hij programma's als Wakker Worden Met Valerio en Valerio's Datingshow presenteerde.