AMSTERDAM - Pete Doherty is weer in aanraking gekomen met justitie. De 28-jarige ex van Kate Moss werd door agenten betrapt toen hij rommel uit het raam van een taxi gooide, meldt de Britse krant The Sun.

De Londense agenten hielden de taxi aan en gaven Doherty, na een fikse uitbrander, een boete van 150 euro. Een woordvoerder van de politie bevestigt dat de zanger van Babyshambles een boete heeft gekregen. Als hij binnen twee weken betaalt, hoeft hij maar 75 euro op te hoesten.

Behandeling

Maandag moet de labiele rocker zich melden bij een afkickkliniek voor een vijfdaagse behandeling. De opname werd hem eerder dit jaar opgelegd door de rechter, nadat hij terecht had gestaan wegens drugsbezit.

Implantaat

Naar verluidt wil Kate Moss haar ex-vriend helpen met zijn drugsprobleem. Het 33-jarige topmodel, dat Pete onlangs buiten de deur zette, zou een implantaat tegen heroïnegebruik hebben betaald om hem van zijn verslaving af te helpen.

Het is de vijfde keer dat Doherty met een implantaat probeert af te kicken, meldt de Daily Mirror. Het staafje gaat het verlangen naar heroïne tegen.

Verslaving

Pete Doherty is niet het enige lid van Babyshambles dat met een verslaving kampt. Het lijkt erop dat ook Mick Whitnall een drugsprobleem heeft. De gitarist liet zich maandag vrijwillig opnemen in een ontwenningskliniek.