Op Nu.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen. Deze week maken de bladen samen een mooie aflevering van de familiesoap 'De Gooise Matras'. Starring: Estelle Cruijff, Ruud Gullit, de kids, mamma Estelle, schoonpappa René Froger en Estelle's pappa Hennie Cruijff. Allemaal echt gebeurd, maar we hadden het niet gekker zelf kunnen bedenken. En alsof het allemaal niet erg genoeg is bij de Oranje's, blijkt Beatrix een geheime halfzus te hebben en neemt Bekend Nederland het op voor ons Koningshuis. Lees mee in de bladen van deze week.

BN doet z'n zegje

Altijd leuk: een panel BN'ners dat zijn zegje mag doen. Dit keer over het verhaal van Prinses Margarita. Wat vinden zij nu van deze leugens/roddels? Patricia Paay: Kom op meid, gedraag je als een volwassen mens en zeg je familie de waarheid, maar dan wel in hun gezicht'. Vanessa, de glamourqueen herself, voelt zich betrokken bij 'de andere queen': "Het is onder de gordel. Een mens met een beetje klasse doet zoiets niet". Waaruit we -heel subtiel- mogen opmaken dat Vanessa zelf uiteraard wèl over die klasse beschikt. Emile Ratelband heeft ook een leuke: "Margarita hoeft nu niet meer, zoals haar moeder, met bomen en planten te communiceren. Ze gooit haar frustraties er uit en maakt van haar hart geen moordkuil". Om er nog aan toe te voegen dat dit helemaal volgens de Ratelband-methodiek is. En dat is de enige juiste, dat begrijpen we. Jacques d'Ancona verdenkt de prinses ervan haar verhaal voor veel geld te hebben verkocht. Estelle Cruijff tot slot grijpt de situatie aan om haar eigen familieleed kwijt te kunnen. Haar vader deed immers enkele weken geleden een boekje open over de verhoudingen tussen de Cruijffjes onderling en die met zijn dochter Estelle in het bijzonder. Estelle was daar niet blij mee en geeft nu in bedekte termen pappa lik op stuk.: "Je kan de pers toch niet gebruiken om zoiets naar buiten te brengen. Dat moet je binnen de familie oplossen."

Publiekswissel

We hebben het er wel eens eerder over gehad, maar het blijft verbazen: de publiekswissel die de stiefvader van Natasja Froger heeft uitgehaald. De Frogers, vraag je je misschien af, wat doen die er nou opeen toe? Nou: de stiefvader van Natasja heeft zijn vrouw (de moeder van Natasja) ingeruild voor een andere vrouw. En dat is…jaa, daar komt 'ie….de moeder van Estelle! De stiefvader heet Lou Bartels en was jarenlang gelukkig met zijn Annemarie. Totdat hij op een showbizzfeestje Jadranca ontmoette. Net als haar dochter blond, goedlachs en met een royale boezem. En Lou viel helemaal voor haar. Lou heeft genoeg centjes om zijn ex af te kopen (Lou was penningmeester van Ajax) en om zijn nieuwe liefde tevreden te houden. Zo schonk hij haar net nog een peperdure Mercedes, lezen we in Weekend. Dit verhaal even ter illustratie van onze Gooise soap, om maar weer aan te tonen dat je het zo gek niet kan verzinnen, of het gebeurt daar in het echt.

De Gullit-boys

Dat je de bladen niet altijd moet geloven, blijkt uit de blunder van Glossy. Dat is het mindere zusje van top-roddelblad Beau Monde. In een van de meest recente nummers opent het blad met twee pagina's foto's van Ruud Gullit met zijn zoontje. Een opvallend blond mannetje. Zeker als je weet dat zijn dochtertje Joelle zijn donkere uiterlijk heeft: ze is bruin met kroeshaar. Maar wat lezen we in de Glossy: moeder Estelle staat niet op de foto want die is thuis met hun 4-jarige zoontje Joel. En de Gullitjes hebben het maar wat druk met hun twee jongens, babbelt het blad gezellig voort. Sukkels! Ken je klassiekers, denken wij dan. Iedereen weet toch dat Estelle op haar 19e of 20 een dochtertje kreeg van de toen net wel of net niet gescheiden Ruud. En dat op één van de eerste pagina's in je blad zetten. Schande. Als we 'n abonnement hadden gehad, zouden we het meteen opzeggen.

Ontmaskerd

Nu nog even wat over die andere soap: Oranjebitter. Want daarin wordt nog over en weer met modder gegooid en doen de bladen nog een schepje extra bovenop de ellende. Bij Weekend weet men namelijk te melden dat Bernhard twee buitenechtelijke dochters heeft. Een is altijd buiten de publiciteir gebleven, maar van één ervan menen ze foto's te hebben. Er zit een slungelige jonge vrouw in een gebloemd slobberrok naast een hele jonge Bernhard. De dochter zou nu 35 zijn en was op de foto misschien tegen de 20. En Prins Bernhard ziet er op de kiek minstens 30 jaar jonger uit dan nu. Kortom: exclusief nieuwtje voor Nu.nl lezers: het verhaal is niet waar. Eigen nieuwsgaring door 1 en 1 bij elkaar op te tellen. En tegen wie beweert dat Beatrix wel een veel jongere halfzus heeft, kunnen we altijd nog zeggen dat we uit héééle betrouwbare bron hebben vernomen dat het op een misverstand berust. Dat kan toch niemand checken.

Lachen met Baardmans

We sluiten de soap af met een humoristisch stukje in Weekend. Vader Abraham (het is weer Carnaval en de bebaarde opa is weer uit de jaarlijkse mottenballen gehaald) gaat proberen van Erotisch sterretje Wendy van Wanten (een brunette met pronte borsten) een zangeresje te maken. Wendy duikt af en toe op op showbizzparty's nadat ze bekend werd in 1989 in The Pin Up Club, een blootprogramma. Nog steeds teert ze op die roem, want doorbreken met serieus werk lukt niet. Maar ze zou graag van haar imago als Pin Up afkomen. En daarom gaat ze nu met vader Abraham een plaatje opnemen. Baardmans zit op de foto te glunderen als Wendy gezellig tegen haar 'ontdekker' aanleunt. En wat zegt hij, in al zijn naïviteit: 'Je kunt Wendy vergelijken met Dolly Parton'. Ha ha! Erna heeft hij nog een hele redenatie waarom ze dan zo op Dolly lijkt, maar Parton is toch vooral om één, nou ja twéé dingen beroemd geworden? Die fenomenale voorgevel van haar. En daarna pas om haar stem. Bedankt Vader A., zal Wendy wel denken. Net als zij haar serieuze come-back wil maken, gooit hij haar reputatie weer te grabbel. Alles voor niks!