AMSTERDAM - Gerard Joling presenteert, samen met Nance, een nieuw seizoen van 'So you wannabe a popstar'. Eerder vertelde de 47-jarige zanger dat hij de presentatie van de talentenjacht dit seizoen niet voor zijn rekening zou nemen omdat hij bang was dat hij dan te veel op de televisie zou zijn.

"Ja, daar ben ik nu op teruggekomen", vertelt Joling. "Eerst wilde SBS al in augustus met de opnames beginnen, maar nu is besloten later te starten en dat komt mij goed uit."

De presentator van Shownieuws tekende maandag een tweejarig contract bij SBS, dat hem exclusief bindt aan deze zender. "Daar ben ik heel erg blij mee."

Smits

Nu het programma op zijn vroegst in september van start gaat, is een plaats in de jury voor Henkjan Smits niet ondenkbaar. Smits geeft te kennen dat hij heel graag zou willen meewerken aan het programma.

"Dat kan alleen als SBS na 31 augustus begint met de opnames", vertelt hij. "Ik zit tot die tijd nog vast aan RTL."

Overstap

Smits maakte in februari de overstap van RTL naar SBS. Hij zou in de jury plaatsnemen voor het eerste seizoen van 'So you wannabe a popstar', maar zijn oude werkgever verhinderde dat.

In zijn contract met RTL, waar hij in de jury zat bij Idols en X Factor, stond een clausule die het Smits verbiedt om tot een halfjaar na zijn vertrek bij RTL toe te treden tot de jury van een talentenjacht.

Jury

"Nu SBS een nieuw seizoen van 'So you wannabe a popstar' gaat doen, zou ik heel graag in de jury plaatsnemen", vertelt hij. "Ik zeg altijd: gedachten scheppen realiteit. En mijn gedachte is heel sterk dat ik gewoon ga jureren. Hoop doet leven, dus wie weet."

Smits denkt dat de deelnemers niet zo blij zullen zijn met hem als juryvoorzitter. "Voor mij zou het echter geweldig zijn", lacht hij.

Gerard Joling ziet het ook wel zitten met Smits als juryvoorzitter. "Laten we hopen dat hij meedoet, want Henkjan is natuurlijk wel een begenadigd jurylid."