AMSTERDAM - Jim Bakkum wil vechten voor zijn relatie met Bettina Holwerda, hoewel hij het razend druk heeft. "We hebben al niet veel tijd", vertelt de zanger, die tot eind deze maand met zijn vriendin in de musical 'Grease' speelt.

NUVIDEO##http://www1.nu.tv/home/video/show/2251

"Het zal nog moeilijker worden als we straks helemaal niet meer samenwerken."

De 19-jarige zanger is momenteel ook druk met het album 'Vrij', dat onlangs is gepresenteerd. "Als ik niet speel, ben ik aan het promoten of andere dingen aan het doen. Het is moeilijk te combineren, maar we doen ons best. Als je verliefd bent, doe je alles, toch?"

Carrières

Ook de 28-jarige Bettina is niet bereid de relatie te laten lijden onder hun drukke carrières. "Als je elkaar leuk vindt, dan maak je tijd voor elkaar", zegt ze. "Daar vertrouw ik op. Het gaat helemaal top."

Nu het einde van 'Grease' in zicht komt, blikken de twee musicalsterren terug op een roerig jaar. In februari belandde de auto waarin het stel opkwam in de orkestbak. Jim liep daarbij een zware hersenschudding op. Bettina brak haar hand op meerdere plaatsen.

Ervaring

"Het was een heel heftige ervaring", vertelt ze. "Daardoor kijk je toch terug met een negatief gevoel. Maar je leert er ook weer van en nu is alles gelukkig weer helemaal goed."

Emotioneel

Jim staat, net als zijn vriendin, weer vol overtuiging op het podium. "Het is een heel mooi jaar geweest, maar ook heel emotioneel", zegt hij. "Ik denk dat we er nu nog meer van kunnen genieten. Af en toe moeten we dat wel beseffen, want we staan dagelijks voor uitverkochte zalen."

'Grease' is nog tot en met 29 juli te zien. In het nieuwe theaterseizoen speelt voormalig Idol Jim de hoofdrol in de musical 'Fame'. Bettina speelt vanaf april in de Nederlandse versie van 'Hair'.