AMSTERDAM - Lionel Richie heeft begrip voor het wilde gedrag van zijn dochter Nicole. "Ze bevindt zich gewoon in een ongelukkige situatie", zei de popster zaterdag, na een concert in New Orleans. Woensdag begint een rechtszaak tegen de blondine voor rijden onder invloed.

Volgens de 58-jarige Richie, die Nicole op 3-jarige leeftijd adopteerde, is het gedrag van zijn dochter geenszins abnormaal. "Er is tegenwoordig gewoon zoveel informatie beschikbaar", vertelde hij. "MySpace, mobiele telefoons, internet. Ik heb haar gezegd dat ze haar vader precies aandoet wat ze hem op deze leeftijd hoort aan te doen."

Excuses

De 25-jarige Nicole is minder lief voor zichzelf. "Ze blijft maar haar excuses aanbieden", zei de zanger, die solo hits scoorde met nummers als 'Say you, say me' en 'Hello'. Eerder was hij lid van The Commodores.

De magere socialite zou al eens eerder zijn gearresteerd toen ze beschonken achter het stuur zat. Wie in Californië binnen tien jaar tweemaal wordt veroordeeld voor rijden onder invloed kan een celstraf krijgen van negentig dagen.