AMSTERDAM - Hij mag na vijf jaar dan nog steeds geen filmrol te pakken hebben, Ferri Somogyi voelt zich in Los Angeles nog niet mislukt als acteur.

De 34-jarige soapster beseft zich dat sommige mensen in Nederland dat wel zo zien, maar dat heeft vermoedelijk met afgunst te maken heeft, zegt hij maandag in De Telegraaf. "Ik had het mezelf nooit vergeven als ik niet naar Los Angeles was gegaan."

De komende maanden is Somogyi, die in 2002 naar de Verenigde Staten emigreerde, weer in Nederland, waar hij de rol oppakt waar hij bekend mee werd: die van Rik de Jong in Goede Tijden, Slechte Tijden.

Maar de voornaamste reden om Hollywood tijdelijk te verlaten is zijn vriendin Harriet. Somogyi zegt dat hij om haar hoe dan ook terug naar Nederland was gekomen, ook als GTST niet had gebeld. "We zijn echt heel erg gek op elkaar."

Vertrouwd

Op de set van de soap is hij met open armen ontvangen. "Het voelt vertrouwd, ondanks dat de helft van de cast nieuw is. Het lijkt alsof ik nooit ben weggeweest."

Hoe lang Somogyi in Nederland blijft, is nog niet duidelijk, maar hij gaat hoe dan ook terug naar Amerika. "In LA mag je dromen hebben. Ik weet ook wel dat ik geen briljant acteur ben. Maar er zijn daar genoeg mogelijkheden om het er te gaan maken."