AMSTERDAM - Prinses Margarita heeft een privé-gesprek met koningin Beatrix heimelijk opband opgenomen. Dit meldt De Telegraaf donderdag. Margarita en haar man Edwinde Roy van Zuydenwijn zouden de Rotterdamse advocaat W. Slagter op de hoogtehebben gesteld van het bestaan van de bandopname.

Slagter is betrokken bij de claim die Margarita en haar man willen indienentegen het Koninklijk Huis of de Staat vanwege een vermeende roddelcampagne enboycot. Volgens Van Zuydenwijn zou hij door deze boycot zijn bedrijf zijnkwijtgeraakt. Slagter zegt in De Telegraaf niet te weten wanneer of hoe hetgesprek tussen de koningin en Margarita is opgenomen.

Het tijdschrift HP/De tijd publiceert deze week een aantal citaten dat volgenshet blad afkomstig zou zijn uit een persoonlijk onderhoud dat prinses Margarita januari 2002 had met de koningin op Paleis Huis ten Bosch. Eerder schreefhet blad dat Margarita en haar man enkele unieke bandopnamen hebben latenhoren. Kopieën van deze opnamen zouden in handen zijn van HP/De Tijd.