AMSTERDAM - Kate Moss is niet langer het gezicht van Burberry. Het Britse modemerk heeft te kennen gegeven dat het de voorkeur geeft aan jongere modellen, meldt het Britse tijdschrift Marketing Week.

Inmiddels hebben de nieuwkomers Agyness Deyn (21) en Lily Donaldson (20) al geposeerd voor topfotograaf Mario Testino. Kate is 33.

Het contract dat het topmodel had met Burberry zou haar jaarlijks anderhalf miljoen euro hebben opgeleverd. Kate was tien jaar het gezicht van het merk, dat bekend staat om geruite kleding en accessoires.

Familie

Eind 2005 werd Moss ontslagen, nadat ze was gefotografeerd terwijl ze een lijntje cocaïne snoof. Burberry nam haar een jaar later weer in de arm. Volgens een woordvoerder van het merk maakt Kate, ondanks haar ontslag, nog steeds deel uit van 'de Burberry-familie'.

Burberry is niet het eerste merk dat afscheid neemt van Kate. Vorige week werd bekend dat het contract van het model met het Britse lingeriemerk Agent Provocateur niet wordt verlengd.

Bedelstaf

Kate hoeft niet bang te zijn dat ze aan de bedelstaf raakt, nu ze twee klanten heeft verloren. Ze heeft nog contracten met merken als Rimmel, Virgin Mobile, Dior en Stella McCartney. Roberto Cavalli huurde het topmodel met Pete Doherty in voor de advertentiecampagne voor zijn herfst- en wintercollectie.

Kate zou vorige week, na enkele heftige ruzies, een punt hebben gezet achter haar turbulente knipperlichtrelatie met Pete Doherty.