AMSTERDAM - Foxy Brown lijkt van de aardbodem verdwenen. De zangeres heeft al een week geen contact gehad met haar vrienden en familie. "We proberen haar allemaal te vinden", vertelt Jack Sampson, de advocaat van Brown, in de New York Post.

Hoewel niemand weet waar ze is, maken kennissen van de rapster zich niet al te veel zorgen. "Ze neemt waarschijnlijk even de tijd om uit te rusten", zegt Sampson. "Ze zou bezig kunnen zijn met haar nieuwe album."

Divagedrag

De 27-jarige Brown werd voor het laatst gezien op een vlucht van New York naar Londen. Naar verluidt liep de vlucht een uur vertraging op, doordat de entourage van Brown te laat was.

De zangeres trok zich niets aan van haar medepassagiers en misdroeg zich door een andere plaats te eisen in het overvolle vliegtuig. "De stewardessen zeiden dat ze nog nooit zulk divagedrag hadden meegemaakt", vertelt een medepassagier in de krant.

Manicure

Foxy Brown, die eigenlijk Inga Marchand heet, zorgt wel vaker voor overlast. In oktober werd ze veroordeeld tot drie jaar voorwaardelijke celstraf voor een ruzie met een manicure over een rekening.

In februari werd ze gearresteerd voor het gooien van haarlijm naar een medewerker van een schoonheidssalon. Toen de politie even later arriveerde om haar te arresteren, vocht ze met een van de agenten. De rechtszaak loopt nog.

Operatie

De hiphop-zangeres, die drie albums op haar naam heeft staan, staat bekend om haar sexy kleding en uitdagende teksten. Vorig jaar werd ze geopereerd vanwege een gehoorbeschadiging, die haar vrijwel doof had gemaakt. Ze herstelde volledig en zou nu werken aan een nieuw album, dat naar verluidt 'Brooklyn don diva' moet gaan heten.