AMSTERDAM - Eva Longoria en Tony Parker zijn vrijdag in Parijs getrouwd voor de burgerlijke stand. De 32-jarige ster uit de tv-serie Desperate Housewives arriveerde bij het gemeentehuis in een witte limousine en gekleed in een kort, roze Chanel-jurkje, afgezet met zwarte en witte biesjes, en een grote zonnebril op.

NUVIDEO##http://www1.nu.tv/home/video/show/2125 Parker, een in Frankrijk opgegroeide profbasketballer, kwam aan in een grijze mini en droeg een donker maatpak.

De Franse wet staat toe dat koppels bij het burgerlijke huwelijk hun geloften afleggen, zelfs als ze ook voor de kerk trouwen. Hordes journalisten stonden te wachten bij het gemeentehuis in Parijs, waar burgemeester Bertrand Delanoe het koppel ontving. Longoria zwaaide de fotografen lachend toe voor ze naar binnen gingen om 'oui' te zeggen.

Nadere details over het huwelijk zijn niet bekend. Zaterdag trouwt het stel vermoedelijk nog in een kerk in Parijs, waarna een feest wordt gegeven in het Vaux-le-Vicomte, een zeventiende-eeuws kasteel op 55 kilometer van Parijs. Naar verluidt zijn onder anderen Michael Douglas en Catherine Zeta-Jones, Jamie Foxx en Lionel Richie bij de feestelijkheden aanwezig.

In een interview dat vrijdag in de krant Le Parisien verscheen, zei de 25-jarige Parker, die basketbalt voor de San Antonio Spurs, dat hij niet kan wachten om kinderen te krijgen. "Eva heeft het daar voortdurend met mij over. Ik wil graag meisjes, omdat ik zelf uit een mannenwereld kom." Hij voegde eraan toe zich de gelukkigste man ter wereld te voelen.